Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Denne tærte er mild og lækker i smagen med fyld af laks, pikantost, forårsløg, spinat og tomater på toppen. Vi serverer den med en fyldig salat af blomkål, spinat og nødder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Tærte
- 275 gramtærtedej
- 3 stkforårsløg
- 35 gramfriske spinatblade
- 5 stkæg
- 75 grampikantost
- 1 dlmælk
- 0.25 spsksalt
- 10 stkcherrytomater
- 200 gramlaksefileter
- Salat
- 0.5 stkblomkål
- 40 gramfriske spinatblade
- 100 gramnøddeblanding
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
Tærte
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.3
Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i ringe. Skyl spinaten og pisk æg sammen med pikantost, mælk og salt. Vend herefter spinat og forårsløg i.4
Skyl og skær cherrytomater i halve. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i tern. Fordel laksen på tærtebunden og hæld den piskede æggemasse over. Fordel til sidst tomaterne på toppen.5
Bag tærten i ca. 20-25 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.Salat
6
Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skyl spinaten og bland blomkål og spinat sammen med de ristede nødder og kerner fra salatblandingen og top med valgfri dressing.7
Server tærten sammen med den sprøde blomkålssalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomaterne i halve. De kan også piske æggemassen sammen.