Tærte med laks og pikantost. Hertil blomkålssalat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne tærte er mild og lækker i smagen med fyld af laks, pikantost, forårsløg, spinat og tomater på toppen. Vi serverer den med en fyldig salat af blomkål, spinat og nødder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Tærte

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

3. Skær top og bund af forårsløgene og skær dem i ringe. Skyl spinaten og pisk æg sammen med pikantost, mælk og salt. Vend herefter spinat og forårsløg i.

4. Skyl og skær cherrytomater i halve. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i tern. Fordel laksen på tærtebunden og hæld den piskede æggemasse over. Fordel til sidst tomaterne på toppen.

5. Bag tærten i ca. 20-25 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.

Salat

6. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skyl spinaten og bland blomkål og spinat sammen med de ristede nødder og kerner fra salatblandingen og top med valgfri dressing.

7. Server tærten sammen med den sprøde blomkålssalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomaterne i halve. De kan også piske æggemassen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre