Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
25 min
Tærte med alverdens fyld er altid et hit. Her er tærten lavet med skinke, spinat og champigon - som sagtens kan erstattes af andre grøntsager, hvis familien kræver det :o)
Portioner
Ingredienser
- tærtedej
- 4 stkæg
- 1 dlmælk
- 200 gramhytteost
- 50 gramrevet ost
- 1 tsksalt
- 250 gramchampignon
- 100 gramfriske spinatblade
- 100 gramkogt skinke
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.2
Bland imens æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål.3
Vask champignonerne og skyl spinaten grundigt. Skær champignonerne i skiver og steg dem i lidt olivenolie på en pande i et par minutter, til de har taget farve. Tilsæt spinatbladene, krydr med salt og peber og steg videre, til de er faldet sammen. Hæld væden fra grøntsagerne, rør dem i æggeblandingen sammen med skinken skåret i strimler og fordel det hele på tærtebunden.4
Bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Pynt evt. med lidt ekstra ristet skinke og champignoner.5
Velbekomme :o)Tip
Du kan sagtens købe tærtedejen færdig i supermarkedet, hvis du har en af de travle dage. Men det er lynhurtigt at lave din egen hjemmelavede tærtedej med havregryn og fuldkorn. Bare klik på kokkehuen i ingredienslisten - så får du opskriften.
Du kan også købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet..