Tarteletter med høns i asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  • 300 gramstegt kyllingekød
  • 40 gramsmør
  • 50 gramhvedemel
  • 2 dåserhvide aspargessnitter
  • 3 dlmælk
  • 100 gramfrosne ærter
  • 1 terninghønsebouillon
  • 8 stktarteletter
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En uovertruffen klassiker - i hvert fald hos os hos Mambeno! Tarteletter smager bare virkelig godt, og her er de lavet i den helt klassiske version med høns, asparges, ærter og gulerødder. Dog har vi droppet piskefløden - men det smager fantastisk alligevel :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl gulerødderne. Skær 1/3 af dem i fine tern og resten i stave til gnavergrønt sammen med agurken. Riv det stegte kyllingekød i strimler med fingrene. Stil begge dele til side.

2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, til smør og mel er rørt godt sammen. Pisk videre et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Så fjerner du smagen af mel.

3. Tilsæt nu lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt sådan, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

4. Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt gulerødderne, ærterne, asparges, kyllingekød og bouillonterningen. Bring det forsigtigt i kog under omrøring, så det ikke brænder på.

5. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis du vil have en lidt tyndere sauce. Lun tarteletterne i ovnen og server dem med høns i asparges, lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager og gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme :o)

Tip

Opskriften er lavet med færdigstegt kyllingekød fra ugens aftensmad. Har du ikke kylling tilovers, kan du sagtens koge et par kyllingebryster i let saltet vand og bruge dem i stedet. I så fald kan du gemme kogevandet og erstatte halvdelen af mælken med kogevand, når du pisker sovsen jævn. Det giver en ekstra god kyllingesmag!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre