Thai-nudler med svinekød og gulerødder

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrisnudler
  • 2 stkporre
  • 4 stængelbladselleri*
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 fedhvidløg
  • 3 cmfrisk ingefær
  • 1 stkøkologisk lime
  • 300 gramgulerødder*
  • 4 spsksoya
  • 4 spsksød chilisauce
  • 4 spskfiskesauce
  • 1 dlvand
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på en super nem thai-ret med hakket svinekød. Vi serverer den med porre, bladselleri, ingefær, lime og risnudler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem udbløde i ca. 10 min. Hæld nudlerne over i et dørslag og skyl med koldt vand. Bland nu nudlerne med lidt olivenolie, så de ikke klistrer sammen.

2. Skær top og bund af porrerne og skær dem i mindre ringe. Skyl bladselleriet, halvér stængerne på langs og skær dem i små tern. Steg begge dele i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt svinekød og rør godt til det er brunet af. Tilsæt presset hvidløg, revet ingefær og revet limeskal.

3. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Tilsæt gulerødderne sammen med soya, sød chilisauce, fiskesauce og vand. Smag til med salt, peber og saften fra limen.

4. Tilsæt nudler, bland det hele godt sammen og pynt evt. med gulerodsstrimler, som du laver med en kartoffelskræller, på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære selleri i mindre stykker. De kan også smage sovsen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre