Nudelsalat med masser af grønt

Ingredienser

  • 300 gramedamamebønner- uden skræl
  • 200 gramfuldkornsnudler
  • 1/2 stkrødt spidskål el. rødkål
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 dlsød chilisauce
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 stklime
  • 50 gramsesamfrø
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er en virkelig hurtig ret at lave! Den er helt uden kød og smager med sin sur-søde dressing virkelig friskt og lækkert. Hvis ungerne endnu ikke er de store salatører, så server alt i skåle for sig, så de selv kan blande. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Optø bønnerne efter anvisningen på pakken. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem derefter straks med koldt vand, så de køler af. Stil begge dele til side.

2. Skyl kål og peberfrugt og befri peberfrugten for kerner. Skræl gulerødderne og skær det hele i helt tynde strimler.

3. Lav en dressing ved at blande sød chilisauce, fiskesauce, honning og limesaft sammen i en kop. Begynd med halvdelen af limen og smag til med lidt mere saft og honning, hvis du synes.

4. Bland nu grøntsager, nudler, dressing og sesamfrø sammen i en skål og server med lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Om foråret og sommeren kan du få lilla spidskål i mange supermarkeder - også en del discountsupermarkeder. Men kan du ikke lige finde det, kan du sagtens bruge alm. spidskål eller rød- eller hvidkål. I så fald svarer et 1/4 rød- eller hvidkål ca. til 1/2 spidskål. I øvrigt er det vores erfaring, at den søde chilisauce fra NETTO er den, der er bedst til børneganer.

Savner ungerne lidt kød, kan du f.eks. skære et kyllingebryst i tynde strimler, krydre dem med salt og peber og stege dem på panden. Bland dem sammen med nuddelsalaten.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre