Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Tikka masala-gryde med kylling og kikærter. Vi serverer retten med ris og topper med raita og hakkede mandler. Husk at gemme halvdelen af masalagryden til varmemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 600 gramkyllingeinderfilet
- 700 gramtikka masala sauce
- 140 gramtomatpuré
- 4 dlvand
- 0.5 stkagurk
- 1 fedhvidløg
- 1 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 pottefrisk eller tørret mynte
- 75 grammandler
- 2 dåsekikærter
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løgene fint og steg dem blanke i lidt olivenolie på en pande. Skær kyllingefileterne i mindre stykker og tilsæt dem til panden. Steg videre, til kyllingen har taget farve. Tilsæt herefter tikka masala sauce, tomatpuré og vand. Lad nu saucen simre, til kyllingen er gennemstegt.3
Skyl agurken og skær den i små tern. Pres hvidløget og rør det sammen med agurke-ternene, creme fraiche og hakket mynte. Bruger du tørret mynte, brug ca. 1 spsk. Smag til med salt og peber.4
Hak mandlerne groft. Tilsæt drænede kikærter til tikka masala saucen, smag til med salt og peber og lad saucen simre i 5 minutter.5
Server tikka masala-gryden med ris og top med mandler og raita. Husk at gemme halvdelen af tikka masala-gryden til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke mandler. De kan også blande raitaen sammen.