Tomatsuppe med kød- og melboller

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 8 stktomater
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 140 gramtomatpuré
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 dlvand
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 500 gramkød- og melboller
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning*
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Tomatsuppe er et stort hit i de fleste børnefamilier! Her har vi lavet en nem tomatsuppe med færdige kød- og melboller for at gøre det ekstra nemt, og serveret med groft brød - helt som i de gode gamle 80'er. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Hak løg, hvidløg og de skyllede tomater groft. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde. Det skal have et par minutter, til det har taget en smule farve. Tilsæt herefter de friske tomater, og lad dem svitse med et par minutter.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, oregano, smuldret grøntsagsbouillon og vand og lad det hele simre i ca. 10 minutter. Lun imens brødet i ovnen.

4. Blend suppen glat med en stavblender. Du kan også bruge en almindelig blender, men husk kun at fylde den halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de blendes. Fjern evt. låget og læg et rent viskestykke over som låg i stedet. Tilsæt fløde, kød- og melboller og varm op.

5. Smag til med salt, peber og lidt honning og servér med lunet brød og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til skylle og skære tomaterne i tern. De kan også smuldre grøntsagsbouillon og komme de øvrige ingredienser i gryden.

 
Tag resterne med til frokost

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre