Torsk med sprødt parmesanlåg og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramfuldkornsbrød
  • 50 gramrevet parmesan
  • 400 gramtorskefilet- f.eks. torskeloins
  • 2.5 dlvand
  • 2 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 stkæbler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Torsk med sprødt parmesanlåg og kartofler

I samarbejde med

3.9, Meget populær

En virkelig nem og lækker fiskeopskrift! Torsk toppet med sprøde brødkrummer og parmesan og serveret med kartofler og vores vanedannende dijonsauce, der slet ikke er stærk - bare god! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramfuldkornsbrød
  • 50 gramrevet parmesan
  • 400 gramtorskefilet- f.eks. torskeloins
  • 2.5 dlvand
  • 2 spskdijonsennep
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning
  • 2 stkæbler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft og kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand.

2. Riv brødet i mindre stykker. Blend det til krummer i en minihakker eller en foodprocessor. Du kan også rive det på den grove side af et rivejern, hvis du ikke lige har strømførende køkkengadgets indenfor rækkevidde. Riv parmesanen fint, hvis den ikke er det i forvejen.

3. Steg brødet sprødt i lidt olivenolive på en pande. Krydr med lidt salt og peber og bland det sammen med parmesanen. Læg fisken i et oliesmurt ovnfast fad og top med brød- og parmesanblandingen. Bag torsken i ovnen i 10-15 minutter, alt efter tykkelsen, til fisken er gennemstegt. Men pas på ikke at give den for meget, så den bliver tør.

4. Hæld imens vand, halvdelen af senneppen og madlavningsfløde - eller mælk - på en pande sammen med smuldret bouillonterning. Nogle bouillonterninger er ret hårde. I så fald kan du med fordel smuldre og opløse den i en kop med kogende vand, inden du bruger den til saucen. Varm op og smag til med mere sennep efter smag, salt, peber og lidt honning. Hvis du bruger fløde, cremefine el. lign., behøver du ikke jævne saucen. Bruger du mælk, og synes du, at saucen er for tynd, kan du jævne den med lidt majsstivelse eller mel rørt ud i lidt vand i en kop.

5. Servér fisken med de kogte kartofler, dijonsauce og lidt æbler i både.

6. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har lidt tid til overs så kog kartoflerne med skræl. Når de er kogt møre så steg dem ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, så de bliver sprøde og fint lysebrune. Det giver en ekstra lækker smag. Har du brød tilovers, så brug det i ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre