Torskerognsdeller med bagte rodfrugter og citrondressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 600 gramfriske rødbeder
  • 0.5 spsktimian
  • 1 fedhvidløg
  • 40 grammandelflager
  • 400 gramtorskerogn
  • 2 stkæg
  • 4 spskrasp
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 spsksalt
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  peber
  •  smør
  •  rapsolie
  • Dressing
  • 2.5 dlfraiche 5%
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Torskerognsdeller med bagte rodfrugter og citrondressing

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Her har vi lavet torskerognsfrikadeller, som vi serverer med bagte kartofler og rødbeder med mandelflager. Hertil citrondressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramkartofler
  • 600 gramfriske rødbeder
  • 0.5 spsktimian
  • 1 fedhvidløg
  • 40 grammandelflager
  • 400 gramtorskerogn
  • 2 stkæg
  • 4 spskrasp
  • 2 spskhvedemel
  • 0.5 spsksalt
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  peber
  •  smør
  •  rapsolie
  • Dressing
  • 2.5 dlfraiche 5%
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skrub eller skræl kartoflerne. Skræl rødbederne. Skær begge dele i grove stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian og et fed presset hvidløg. Top med mandelflager og bag det hele i ovnen i 25-30 minutter.

3. Hæld torskerognen i en skål sammen med æg, rasp, hvedemel, salt og lidt peber. Bland det godt sammen. Er farsen for tynd, tilsæt lidt mere hvedemel.

4. Form farsen til deller med en ske eller med hænderne. Steg dellerne på en pande i en blanding af lidt smør og olie.

5. Bland fraiche i en skål sammen med et fed presset hvidløg og skallen fra en hel citron. Smag til med salt og peber. Skær herefter citronen i skiver til torskerognsdellerne.

6. Server torskerognsdellerne med citronskriverne, de bagte kartofler og rødbeder og citrondressingen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande citrondressingen sammen.

Mere smag: Du kan evt hakke lidt purløg og tilsætte i torskerognsfarsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.