Tun-bowl med ris, majs, avocado og lækker dressing

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramris
  • 2 stkmajskolber
  • 250 gramtunsteak
  • 30 gramsesamfrø
  • 200 gramfrosne ærter
  • 8 stkradiser
  • 1 stkavocado
  • 70 gramsalatmix
  • 4 stkpitabrød med fuldkorn
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dløsterssauce
  • 1 stklime
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  akaciehonning*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en super lækker bowl med tunsteaks, ris, majskolber og grøntsager. Vi topper bowlen med en lækker sauce med hvidløg, lime og østerssauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær enderne af majskolberne og fjern blade og "hår". Del hver majskolbe i mindre stykker og kog dem i saltet vand i ca. 5-8 min.

3. Hvis din tunsteak er frossen, så begynd med at stege den på en pande i olivenolie. Så tør den op samtidig med, at den steger. Den er færdig, når den er gennemvarm og lamellerne kan skilles ad. Hvis din tunsteak er tøet op, så tilbered den, som anvist på pakken. Krydr med salt og peber.

4. Rist sesamfrøene på en tør pande til de bliver lysebrune og popper lidt. Husk at ryste panden undervejs, så de ikke brænder på. Lad frøene køle af på en tallerken.

5. Hæld kogende vand over de frosne ærter til de er tøet op. Skyl og skær radiserne i både. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skyl salaten. Anret det hele i små skåle eller på et fad.

6. Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister. Skær dem i trekanter og server dem som tilbehør.

7. Bland en hurtig dressing af presset hvidløg, østersauce og saften fra en lime. Smag til med salt, peber og akaciehonning.

8. Lad alle rundt om bordet sammensætte deres helt egen bowl. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære radiserne. De kan også blande dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre