Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Lækre tundeller med basilikum som vi serverer med nye kartofler, sennepssovs med citron og friske abrikoser. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramnye danske kartofler
- 2 dåsetun i olie
- 1 stkløg
- 200 gramgulerødder
- 0.5 pottefrisk basilikum
- 1 stkæg
- 50 gramhavregryn
- 20 gramsmør
- 2 spskhvedemel
- 4 dlmælk
- 2 spskdijonsennep
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 stkøkologisk citron
- 300 gramfriske abrikoser
- olie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skrub eller skyl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.2
Hæld væden fra tunen i en skål. Riv løg på den grove side af et rivejern. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af rivejernet. Pres væden fra gulerødderne imellem dine hænder. Hak basilikumblade fint.3
Bland løg, gulerødder og basilikumblade sammen med tun, æg, havregryn, salt og peber. Rør det hele godt sammen. Er farsen for tynd, tilsætter du lidt mere havregryn. Er den for fast, tilsætter du lidt mælk eller væde fra tunen.4
Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Steg tundellerne i olie på en pande.5
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.6
Tilsæt mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere mælk. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!7
Tilsæt dijonsennep, smuldret bouillon, lidt saft fra en citron og revet skal fra en citron. Smag til med salt og peber.8
Skyl abrikoserne og server tundellerne med kartofler, sennepssovs, kartofler og abrikoser. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande farsen. De kan også hakke basilikum.