Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Saftige tykstegsbøffer med kartoffelbåde serveret med kryddersmør og salat med agurk, solsikkekerner og edamamebønner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 750 gramfrosne kartoffelbåde
- 1 pottepersille
- 50 gramsolsikkekerner
- 150 gramedamamebønner
- 1 stkagurk
- salat efter eget valg
- 4 stktykstegsbøf
- 100 gramsmør
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- salt
- peber
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered kartoffelbåde efter anvisningen på posen. Lav i mellemtiden salaten.2
Hvis der er børn i familien, der ikke er så vilde med blandet salat, kan halvdelen af grøntsagerne serveres som gnavergrønt. Hak persillen fint. Gem halvdelen til kryddersmør.3
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de får farve. Køl dem af på en tallerken. Hæld kogende vand over edamamebønnerne så de tør op. Skyl agurken og skær den i mundrette stykker. Bland skyllet kålsalat med edamamebønner, agurk, ristede solsikkekerner og valgfri dressing.4
Krydr bøfferne med salt og peber. Steg bøfferne på grillen eller på en pande i lidt olie. Steg dem et par minutter på hver side efter smag og lad dem herefter hvile utildækket. Du kan enten servere kødet skåret i tynde skiver eller servere dem som hele bøffer.5
Bland smør med hakket persille og lidt salt og peber.6
Server tykstegsbøfferne med kartoffelbåde, kryddersmør og salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære agurk og blande salaten. De kan også hakke persille og blande smør.