Vegetarburger med bønnebøf og basilikummayo. Hertil vindruer.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 500 gramstenfri vindruer
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 6 spskmayonnaise
  • 1 spskeddike
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarburger med bønnebøf og basilikummayo. Hertil vindruer.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En lækker burger - helt uden kød. Vi har lavet bøffer af sorte bønner og lagt dem sammen med masser af grønt og en simpel basilikummayo serveret i en fuldkornsburgerbolle. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dåsesorte bønner på dåse
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 60 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkagurk
  • 500 gramstenfri vindruer
  • 2 stkhjertesalat
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 6 spskmayonnaise
  • 1 spskeddike
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kom de sorte bønne i en si og overhæld dem med vand. Pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær halvdelen af rødløget og hele hvidløget i grove tern.

2. Kom de sorte bønner, rødløg, hvidløg, havregryn, æg og bouillon i en blender og blend det til en fast masse. Lad farsen trække i 5 min.

3. Imens farsen trækker: Skyl cherrytomater og agurk. Skær agurken i skiver. Skær cherrytomaterne og den anden halvdel af rødløget i små tern og vend det sammen med en sjat olivenolie, salt og peber.

4. Varm en pande op med olivenolie. Brug en spiseske til at komme farsen på panden i den størrelse, du foretrækker dine bøffer. Steg bøfferne til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.

5. Skyl vindruer, hjertesalat og basilikum.

6. Blend basilikum sammen med mayonnaise, eddike, salt og peber - brug evt. en minihakker. Kom basilikummayoen i en lille skål.

7. Lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen.

8. Stil alle ingredienser på bordet og lad hele familien sammensætte deres egen burger med vindruer som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne.

Ekstra smag: Server med husets yndlingsdressing.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre