Vegetartærte med hytteost og salatost

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  tærtedej
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 3 stkporre
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 10 stkcherrytomater
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetartærte med hytteost og salatost

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Vores unger er vilde med tærte! Og af en eller anden grund, så brokker de sig ikke, når vi serverer en hel vegetarisk udgave uden kød. Måske fordi de slet ikke opdager, hvad de går glip af! Denne tærte er lave med hytteost og salatost - og masser af børnevenlige grøntsager. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  tærtedej
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 75 gramsalatost i tern
  • 50 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder
  • 3 stkporre
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 10 stkcherrytomater
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen, hvis den ikke allerede er udrullet.

3. Læg dejen i en smurt tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

4. Fiks i mellemtiden grøntsager og æggemasse. Bland æg, mælk, hytteost, smuldret salatost, revet ost og salt sammen i en skål.

5. Vask, rens og skræl grøntsagerne. Vær opmærksom på genstridige jordrester, der kan gemme sig mellem bladene på porrerne. Hak løget fint. Riv gulerødderne eller skær dem i mundrette bidder alt efter lyst, smag og dagsform! Skær porrerne i tynde ringe, peberfrugten i strimler, champignonerne i kvarte og cherrytomaterne i halve.

6. Steg nu alle grøntsagerne, undtagen tomaterne, under omrøring i lidt olivenolie på en stor pande eller i en gryde i 3-5 minutter, til de er faldet sammen. Husk at krydre med salt og peber. Hæld evt. væde fra grøntsagerne og rør dem sammen med æggeblandingen. Fordel det hele på tærtebunden og top med skyllede cherrytomater skåret i halve.

7. Bag tærten i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade.

8. Velbekomme!

Tip

Har du tærte tilovers kan resten sagtens fryses - eller bruges i ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre