Vikingegryde med oksestykker, cocktailpølser, og kartofler - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 600 gramgulerødder*
  • 1 stkaubergine
  • 1000 gramsmå kartofler
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 1 spskpaprika
  • 70 gramtomatpuré
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 6 stklaurbærblad
  • 200 gramcocktailpølser
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne vikingegryde er smækfyldt med masser af smag fra oksekødet og cocktailpølserne, der får lov til at simre med grøntsager, kartofler og krydderier. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl auberginen og skær den i små tern. Rens kartoflerne og skær dem i halve. Stil alle grøntsagerne til side.

2. Hvis okseternene er meget store, så skær dem i mindre stykker. Stil kødet til side og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Steg nu løg, hvidløg, aubergine og paprika i lidt olivenolie i en stor gryde - og husk god køkkenhygiejne, når du har rørt ved råt kød. Tilsæt oksekød og steg i et par minutter.

4. Tilsæt tomatpuré, vand, bouillon, hakkede tomater, oregano, laubærblade, kartofler og gulerødder. Bring retten i kog, rør forsigtigt undervejs og lad retten simre i 10-15 minutter til kartoflerne er møre. Vend til sidst cocktailpølser i og varm op i et par minutter.

5. Smag til med salt og peber og server gryderetten til familiens kampklare vikinger. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder, rense kartoflerne og skære auberginen i tern. Mere smag: Du kan sagtens tilsætte timian, fløde og bacon for mere smag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre