Vinterwok med kalkun og kål - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkhvidkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 400 gramkalkun- ell. kyllingefilet
  • 1/2 dlsoya
  • 1 dlvand
  • 1 stkappelsin
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vinterwok med kalkun og kål - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Dette er en super hurtig og lækker wokret med kalkun, kål og masser af grønt. Kan du ikke få kalkunkød i dit lokale supermarked, bruger du bare kyllingefilet. Retten er beregnet til to dage. Brug f.eks. resterne i en lækker omelet dagen efter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 stkhvidkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 400 gramkalkun- ell. kyllingefilet
  • 1/2 dlsoya
  • 1 dlvand
  • 1 stkappelsin
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skræl ingefæren og hak den fint sammen med hvidløget. Skyl hvidkålet, skræl gulerødderne, vask peberfrugterne og befri dem for kerner. Skær det hele i tynde strimler og stil til side. Skær kalkunkødet i tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber.

3. Steg nu hvidløg, ingefær og kalkun ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande, til det har fået stegeskorpe. Det tager et par minutter. Husk at krydre med salt og peber. Tag kødet af panden. Tilsæt nu grøntsagerne og steg dem ved høj varme, til de er faldet lidt sammen og er blevet gennemvarme, men stadig har bid.

4. Bland soya, vand og saften fra appelsinen sammen i en skål. Hæld blandingen over grøntsagerne, tilsæt kødet og rør godt sammen. Smag til og tilsæt evt. mere appelsinsaft, soya, salt og peber.

5. Server wokretten med dampende varme ris og lidt ekstra soya til dem, der har lyst. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre