Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Vi elsker retter til to dage - det er nemlig lynhurtigt på dag to! Her har vi stegt en færdig grøntsagsblanding med resterne fra gårsdagens ris og kylling og smagt til med ingefær, soya og timian. Vi serverer det hele med spejlæg og appelsiner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramfrossen grøntsagsblanding
- kolde kogte ris
- rester fra stegt kylling
- 2 cmfrisk ingefær
- 2 spsksoya
- 0.5 spsktørret timian
- 4 stkæg
- sesamfrø
- 3 stkappelsin
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Steg grøntsagerne i en dyb pande i lidt olivenolie i et par minutter - pas på det ikke sprutter, når de rammer den varme olie. Tilsæt risene.2
Skær kyllingen i mindre stykker og tilsæt dem på panden. Skræl ingefæren og riv den på den fine side af et rivejern. Lad ingefæren stege med sammen med lidt soya og timian.3
Slå æggene ud på en anden pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg. Skræl appelsinerne og skær dem i både.4
Server de stegte ris med spejlæg, ristede sesamfrø og appelsiner i både - og måske lidt mere soya. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsin i både. De kan også hjælpe med at dække bord.