Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Kold nudelsalat er en god måde at få brugt grøntsagerne i køleskabsskuffen på. Her bruger vi resterne fra gårsdagens skinkeculotte sammen med masser af grøntsager, asiatisk dressing, peanuts og koriander på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- fuldkornsnudler
- 150 gramedamamebønner
- 1 stkrød peberfrugt
- 2 stkæbler
- salat efter eget valg
- 1 dlsoya
- 1 dlsød chilisauce
- 2 cmfrisk ingefær
- 1 fedhvidløg
- 2 stklime
- 2 spskolivenolie
- rester fra skinkeculotte
- 1 pottefriske koriander
- 150 grampeanuts
- akaciehonning
- salt
Fremgangsmåde
1
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Stil dem til side.2
Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skyl peberfrugten, befri den for kerner og skær den i mundrette stykker. Skyl æblerne og skær dem i tern. Skyl salaten og skær evt. i mindre strimler.3
Kom soya, sød chilisauce, ingefær, hvidløg, limesaft og olie i en minihakker eller brug en stavblender. Giv det hele en ordentlig snurretur og smag til med lidt salt og honning eller sukker, hvis du synes.4
Skær resterne af skinkeculotten i tern og server dem kolde. Du kan selvfølgelig også opvarme dem i mikroovnen, hvis du bedre kan lide dem lune.5
Du kan enten anrette ingredienserne på et fad eller blande grøntsager, hakkede friske koriander, nudler, dressing og peanuts sammen i en skål. Velbekomme!Tip
Opgaver mindre til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære den i strimler. De kan også skære æblerne i tern.
Friske koriander deler vandene! Er I ikke på korianderholdet i jeres familie, så kan de sagtens undlades.