Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Biksemad er og bliver en klassiker og perfekt når resterne i køleskabet skal trylles om til lækker aftensmad. Her har vi lavet en udgave med mørbrad og kartofler fra gårsdagens mørbrad. Vi serverer biksemaden med pærer og syltede agurker. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- kogte kartofler
- rester fra svinefilet
- 4 spskengelsk sauce
- 4 stkæg
- 4 stkpære
- agurkesalat
- ketchup
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løgene fint og skær kartoflerne i tern. Steg løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs, så de ikke smuldrer.2
Skær kødet i mundrette stykker og tilsæt dem på panden, når kartoflerne har taget lidt farve. Tilsæt engelsk sauce og steg videre i et par minutter. Krydr med salt og peber og evt. lidt mere engelsk sauce.3
Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm, og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte på begge sider eller smilende.4
Skyl pærerne og skær dem i både.5
Server biksemaden med spejlæg, pærer, syltede agurker og ketchup. God fornøjelse!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de kogte kartofler i mindre stykker. De kan også slå æggene ud til spejlæg.