Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
15 min
Det er lynhurtigt at lave tærte, når fyldet er lavet på forhånd. Her har vi brugt resterne fra gårsdagens bolognese som fyld. Vi serverer pastaen med feta på toppen og råkost som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 275 gramtærtedej
- 5 stkæg
- 500 gramrester fra bolognese
- 1 tsksalt
- 150 gramsalatost i blok
- 0.5 stkspidskål
- 300 gramgulerødder
- 2 stkæbler
- dressing efter eget valg
- olivenolie
- peber
- rugbrød
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Tryk dejen ud i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.2
Bland imens æg, bolognese og salt sammen i en skål og fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta på toppen og bag tærten i ca. 20 minutter - til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade.3
Skyl spidskålet og skær det i tynde strimler. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Skyl æblerne og skær dem i tern. Bland salaten med valgfri dressing.4
Server tærten med salat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande æg og kødsovs sammen.