Daal med kylling og kokosmælk - dag to

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramgulerødder
  • 2 stktomater
  • 200 gramrøde linser
  • 2 tskkarry
  • 2 tskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dlkokosmælk
  •  rester fra helstegt kylling
  • 1 stklime
  • 2 stknaanbrød
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Daal med kylling og kokosmælk - dag to

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Daal er en klassisk ret i det indiske køkken. Daal er baseret på linser og kan laves i et utal af varianter. Vores udgave er lavet ekstra mild og børnevenlig med karry, tomater og kokosmælk, der gør den ekstra lækker og cremet. Der er brugt rester fra gårdsdagens helstegte kylling [mambeno-recipe-link id=“122712”]. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramgulerødder
  • 2 stktomater
  • 200 gramrøde linser
  • 2 tskkarry
  • 2 tskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 6 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 dlkokosmælk
  •  rester fra helstegt kylling
  • 1 stklime
  • 2 stknaanbrød
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugten, befri den for kerner og skær peberfrugten i fine tern. Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i fine tern. Vask tomaterne og skær dem i mundrette bidder.

3. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde. Skyl imens linserne grundigt i en køkkensi, så alle urenhederne forsvinder. Tilsæt karry, spidskommen og linserne til løgene i gryden og steg videre et par minutter under omrøring.

4. Tilsæt tomaterne fra dåse, vand, bouillon, kokosmælk, peberfrugten samt halvdelen af de hakkede gulerødder. Resten af gulerødderne, samt de friske tomater, skal bruges til pynt.

5. Lad daalen simre under låg i ca. 20 minutter. Steg imens kyllingekødet på en pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.

6. Smag daalen til med limesaft og lidt salt og peber og lun naanbrødet i ovnen, som bruges til at dyppe og søbe! Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du fryse det i en beholder med tætsluttende låg - så har du til næste gang! Vi har brugt resterne fra helstegt kylling som topping, men du kan sagtens undlade kyllingen - eller skære en kyllingefilet i strimler og stege dem på en pande, hvis du ikke har kylling tilovers :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre