Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Her får du opskriften på mormors deller - og jep, det er ungernes mormor, der står bag. Og de er virkelig gode! Dellerne serverer vi med resterne fra vores lækre gratinerede spaghetti med spinat - og gnavergrønt. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 50 gramhvedemel
- 1 stkæg
- 50 gramrasp
- 1 tsksalt
- 2 dlmælk
- rester fra gratineret pasta
- 10 stkcherrytomater
- 300 gramgulerødder
- smør
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løget. I følge vores mormor skal løgene altså ikke hakkes alt for fint - men vi lover ikke at sladre, hvis du bedst kan lide dem finthakkede :o)2
Rør løgene godt sammen med kød, mel, æg, rasp, salt og mælk i en skål. Og her skal du forestille dig, at du har to mormorarme, der kan røre solen sort! Steg evt. en prøvedelle så du kan smage, om krydringen er, som du kan lide den. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.3
Har du tid tilovers, kan du med fordel lade farsen stå og trække lidt - men verden går altså ikke under, hvis du stryger lige til stegningen!4
Opvarm spaghettien fra gårsdagens aftensmad.5
Steg dellerne i en blanding af olie og smør - og den slags skal der jo ikke spares på, når der er tale om en klassisk mormordelle! Server med resterne fra den lækre spaghetti og skyllede cherrytomater og skrællede gulerødder skåret i stave til gnavergrønt.6
Velbekomme :o)Tip
Du behøver ikke at være nervøs for at genopvarme spinat - bare du gør det rigtigt. Læs her hvordan. Spinat er super sundt. Men husk dog, at du ikke bør give helt små børn spinat pga. det høje indhold af nitrit. Du bør også koge gulerødderne eller vælge blødere grøntsager til gnavergrønt, hvis du har mindre børn.