Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
60+ min
0 min
Mortensaften skal der traditionen tro være and på menuen. Her har vi brugt andebryster og serveret dem med brunede kartofler, brun sovs og lækker waldorfsalat. Er du sprængfyldt med tid og overskud, har vi selvfølgelig også opskriften på andesteg med hele molevitten!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramsmå kartofler
- 2 stkberberiandebryst
- 250 gramstenfri vindruer
- 1 stkæble
- 0.5 stkcitron
- 2 dlskyr
- 1 tskvaniljesukker
- 50 gramvalnødder
- 4 dlmælk
- 1 terningoksebouillon
- 2 spskmajsstivelse
- sovsekulør
- 125 gramsukker
- 50 gramsmør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre, og stil dem udenfor, så de køler af. Pil dem herefter med en urtekniv.2
Rids fedtet på andebrysterne , krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at gå i ovnen. Tænd for varmen og lad brysterne stege ved middelvarme i ca. 10 minutter, uden at vende dem, indtil skindet er smukt brunt. Vend nu andebrysterne (pas på, det sprøjter nok lidt) og sæt panden i ovnen. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem trække utildækket på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen - og husk grydelapperne :o)3
Vask vindruerne og skær dem i halve. Vask æblet og skær det i tern. Vend æbler og vindruer med saften fra citronen. I en anden skål blander du skyr og vaniljesukker. Smag til med salt og peber og evt. lidt honning, hvis du har det i køkkenet. Tilsæt æbler, druer og valnødder til dressingen og vend rundt.4
Stil panden med stegesky på komfuret - HUSK grydelapperne! Tilsæt mælk og bouillon og lad det koge op under omrøring. Jævn sovsen lidt efter lidt med majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber.5
Hæld sukkeret på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden du rører i det - pas på, det ikke brænder på. Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige. Skær anden i skiver og server! Velbekomme :o)Tip
Har du rester tilovers, kan du f.eks. bruge dem som fyld i friske forårsruller eller til peking and dagen efter.