Lasagne med camoufleret blomkål - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Lasagne
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkblomkål
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 3 dlvand
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med camoufleret blomkål - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Denne her opskrift er virkelig genial - altså hvis vi selv skal sige det! Lasagnen (som stort set alle unger i udgangspunktet elsker) indeholder masser af blomkål, og vi lover dig, at selv den største (lille) grøntsagsdetektiv alligevel vil spise med største velbehag. Retten er beregnet til to dage - server f.eks. resterne med en hurtig appelsinsalat på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Lasagne
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkblomkål
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 3 dlvand
  • 5 dlmornaysauce
  • 50 gramrevet ost
  • 250 gramfuldkornslasagneplader
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 150 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl blomkålet grundigt, fjern blade og stok, så du kun har buketterne tilbage, og giv dem en ordentlig tur i en foodprocessor eller minihakker, til det er helt finthakket - næsten som snefnug. Har du ikke et apparat, du kan sætte strøm til, kan du også sagtens rive blomkålet på dit gode gamle rivejern.

2. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie et par minutter. Tilsæt de revne gulerødder og blomkål og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, tørret oregano og vand og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fordel kødsaucen og mornaysauce i lag i et ildfast fad. Læg et lag lasagneplader i mellem hvert lag. Lav mindst tre lag, gerne flere. Start og slut med kødsauce. Fordel osten over lasagnen og bag den i ovnen i ca. 30 minutter, til den er flot gylden.

4. Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt sammen med vasket agurk og vasket rød peberfrugt, befriet for kerner. Server sammen med den lune lasagne. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til dagen derpå. Server f.eks. med en lækker appelsinsalat på dag to. Får ungerne madpakke med i skole eller institution, er lidt lasagne fra aftensmaden også altid et hit.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre