Høns i asparges af en hel kylling - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Høns i asparges
  • 1 stkhel kylling
  • 300 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 50 gramsmør
  • 75 gramhvedemel
  • 2 dåserhvide aspargessnitter
  • 2 dlhønsefond
  • 3 dlmælk
  • 150 gramedamamebønner- eller ærter
  • 8 stktarteletter
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Høns i asparges af en hel kylling - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Vi ELSKER tarteletter hos Mambeno. Her er de fyldt med høns i asparges lavet af en hel kylling. Resten af kødet kan du f.eks. bruge i vores lækre kyllingesuppe.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Høns i asparges
  • 1 stkhel kylling
  • 300 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 50 gramsmør
  • 75 gramhvedemel
  • 2 dåserhvide aspargessnitter
  • 2 dlhønsefond
  • 3 dlmælk
  • 150 gramedamamebønner- eller ærter
  • 8 stktarteletter
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med vand, så det dækker. Kog kyllingen i 50-60 minutter, eller til kødet er gennemstegt. Du kan evt. dele kyllingen i flere stykker, så går det lidt hurtigere. Når kyllingen er kogt, så smid endelig ikke fonden ud. Du skal bruge den senere - og resten anbefaler vi, at du fryser ned og bruger til supper m.m.

2. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Fjern skindet og pil alt kødet fra skroget. Brug halvdelen af kødet til denne opskrift og brug f.eks. resten til en lækker kyllingesuppe. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte.

3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter melet. Pisk nu det allerbedste, du har lært, i et par minutter ved middel varme, men uden det tager farve. Det fjerner du smagen af mel.

4. Tilsæt lidt af væden fra aspargesene, mens du igen bruger dine Skipper Skræk-muskler til at piske på livet løs. Når alle klumper er væk, tilsætter du mere væske fra aspargesene og pisker igen, til alle klumperne er væk. Fortsæt, til der ikke er mere aspargesvand tilbage.

5. Tilsæt herefter mælk og fond lidt efter lidt, mens du igen pisker derudaf. Tilsæt gulerødder, edamamebønner, asparges, champignoner og kyllingekød. Bring det forsigtigt i kog under omrøring, så det ikke brænder på.

6. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt mere mælk og fond, hvis du vil have en tyndere sauce. Lun tarteletterne og fyld dem med høns i asparges og evt. ristede champignoner på toppen samt lidt grønt, hvis du har det på lager. Server med gnavergrønt i stave. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre