Kyllingesuppe med grønt

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 literhønsefond
  • 150 gramfuldkornspastaskruer
  • 400 gramgulerødder*
  • 250 gramchampignon
  • 1 stksquash
  •  rester fra helstegt kylling
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1/2 stkcitron
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8%
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En hel kylling er fantastisk til at strække over flere dage. Denne lækre kyllingesuppe med grøntsager og fuldkornspasta er lavet på fonden fra vores klassiske høns i asparges og er perfekt som en hurtig ret dagen derpå. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Bring fonden i kog og tilsæt pastaskruerne. Lad dem koge i 10 minutter. Skræl i mellemtiden gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Vask champignonerne og del dem i kvarte. Skær den vaskede squash i skiver.

2. Efter ti minutter tilsætter du gulerødder og kyllingekød i mundrette bidder til suppen. Kog videre i fem minutter og tilsæt champignoner og squash. Smag nu på suppen. Måske skal den blot have salt og peber - og så er den perfekt. Det kan også være, at du skal give den en terning hønsebouillon og lidt citronsaft og så smage til igen. Tilsæt lidt madlavningsfløde til allersidst.

3. Server den dampende varme suppe med groft flute til. Så må der slubres!

4. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du ikke har fond nok, tilsætter du bare lidt ekstra vand og evt. en halv bouillonterning. Og selvom vi bruger fedtfattig madlavningsfløde kan du sagtens udelade fløden eller erstatte den med mælk. Du kan også sagtens lave denne ret uden at have stegt en hel kylling dagen før. Så bruger du blot bouillonterninger og steger et par kyllingefileter, som du bruger i suppen i stedet :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre