Æggekage med cherrytomater, ristet rugbrød og blåbærsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 125 gramblåbær
  • 0,5 stkspidskål
  • 50 grammandler
  • 6 skiverugbrød
  • 150 gramfriskost
  •  olivenolie
  •  eddike
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Æggekage med cherrytomater, ristet rugbrød og blåbærsalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En simpel æggekage med masser af cherrytomater, ristet rugbrød med friskost og en lækker blåbærsalat med spidskål, blåbær og mandler som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 10 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 10 stkcherrytomater
  • 125 gramblåbær
  • 0,5 stkspidskål
  • 50 grammandler
  • 6 skiverugbrød
  • 150 gramfriskost
  •  olivenolie
  •  eddike
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

2. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Varm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, op med olivenolie og hæld æggemassen i.

3. Steg æggekagen ved middel varme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt herefter æggekagen i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.

4. Skyl cherrytomaterne og blåbærerne. Skær cherrytomaterne i kvarte og vend dem med en god sjat olivenolie, lidt eddike, salt og peber.

5. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend spidskålen sammen med en god sjat olivenolie, blåbær og mandler og smag til med salt, peber og eddike.

6. Rist rugbrød i ovnen eller på en brødrister.

7. Server æggekagen med cherrytomater, ristet rugbrød med friskost og blåbærsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn slå æggene ud i en skål.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre