Æggekage med spinat. Hertil humus, romesco-dip, rugbrød og gnavergrønt.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 1 fedhvidløg
  • 50 grammandler*
  • 35 gramspæde spinatblade
  • 9 stkæg
  • 2 dlmælk
  • 1 dlolivenolie
  • 1 stkcitron
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  • 4  skiverugbrød
  • 200 gramhumus
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi piftet den klassiske æggekage op med frisk spinat. Vi serverer æggekagen med humus, hjemmelavet romesco-dip, ristet rugbrød og gnavergrønt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl snackpeberne og fjern kernehuset. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend det med mandlerne og en god sjat olivenolie, salt og peber.

3. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det hele i ovnen i ca. 15 min., til det har taget farve.

4. Skyl spinaten. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, salt og peber. Tilføj spinaten. Tag en pande, som kan tåle at komme i ovnen og tilføj lidt olivenolie. Hæld æggemassen op i panden.

5. Steg æggekagen ved middelvarme til den har sat sig lidt i siderne. Sæt den herefter i ovnen og lad den bage færdig i ca. 15 min.

6. Blend imens de bagte snackpebere, rødløg, hvidløg, mandler og olivenolie med en stavblender til den lækreste romesco-dip. Smag til med citronsaft.

7. Skræl gulerødderne, skyl agurken og skær dem i stave. Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.

8. Server æggekagen sammen med humus, den hjemmelavede romesco-dip, ristet rugbrød og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn slå æggene ud i en skål.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre