Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
20 min
Saftige kyllingelår der er lynmarineret i appelsin, hvidløg og timian. Vi serverer dem med sprøde fritter og appelsinsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Kylling og fritter
- 700 gramkyllingelår
- 2 stkøkologisk appelsin
- 1 fedhvidløg
- 1 spsktørret timian
- 500 gramgulerødder
- 600 grampommes frites
- mayonnaise
- salt
- peber
- ketchup
- Appelsinsalat
- 0.5 stkspidskål
- 3 stkøkologisk appelsin
- 0.5 pottefrisk oregano
- 100 gramgrønne oliven med paprika
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Læg kyllingelårene i en frysepose. Skyl appelsinerne og riv skallen på den fine side af et rivejern og tilsæt dem til kyllingelårene i posen. Pres herefter saften fra appelsinerne ned i posen og tilsæt også presset hvidløg og timian. Massér marinaden ind i kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Hæld marinaden over.3
Skræl gulerødderne, skær dem i stave og fordel dem i fadet med kyllingelårene. Krydr med salt og peber og steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter til de er gennemstegte.4
Tilbered fritterne efter anvisningen på posen.5
Skyl spidskålen og skær i tynde strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Nip bladene af oreganoen og hak dem groft. Bland spidskål med appelsin, oliven, oregano. Vend sammen med lidt olivenolie, salt og peber.6
Server de marinerede kyllingelår med sprøde fritter, salat, mayo og ketchup. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne i skiver og massere kyllingelårene i marinaden.