Arabiske frikadeller med bulgursalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  • 250 grambulgur
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramsorte oliven
  • 2 tskstødt koriander
  • 2 tskstødt kanel
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 dlmælk
  • 4 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • Bulgursalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 pottefrisk eller tørret mynte
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkgranatæble
  • 50 gramsorte oliven
  • 100 gramsalatost i blok
  •  hummus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Arabiske frikadeller med bulgursalat

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

De her arabiske frikadeller smager virkelig godt, og den tilhørende bulgursalat er også fuld af lækre sager: Granatæbler, oliven, mynte og salatost. Vi serverer hele balladen med den hummus, som du kan købe færdig eller lave selv. Gem halvdelen af frikadellerne og hummus til i morgen, hvor det bliver ekstra nemt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 250 grambulgur
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramsorte oliven
  • 2 tskstødt koriander
  • 2 tskstødt kanel
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 dlmælk
  • 4 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • Bulgursalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 pottefrisk eller tørret mynte
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkgranatæble
  • 50 gramsorte oliven
  • 100 gramsalatost i blok
  •  hummus

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af.

2. Hak løg, hvidløg, oliven, koriander, kanel, spidskommen, æg og skyllet persille til dellerne fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket kylling, mælk, hvedemel og salt.

3. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig og et æg, hvis den mangler lidt stivelse. Stege en lille prøvedelle for at smage til.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

5. Hak persille og mynte til salaten fint i en minihakker eller foodprocessor. Skyl og skær agurken i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål, og pil kernerne ud. Har du købt rensede granatæblekerner, giver det vist sig selv! Bland det hele sammen med bulgur, sorte oliven og top med salatost.

6. Server dellerne sammen med den lækre bulgursalat og hummus.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

Arabiske frikadeller med bulgursalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  • 250 grambulgur
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramsorte oliven
  • 2 tskstødt koriander
  • 2 tskstødt kanel
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 dlmælk
  • 4 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • Bulgursalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 pottefrisk eller tørret mynte
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkgranatæble
  • 50 gramsorte oliven
  • 100 gramsalatost i blok
  •  hummus
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Arabiske frikadeller med bulgursalat

I samarbejde med

4.6, Mambeno-favorit!

De her arabiske frikadeller smager virkelig godt, og den tilhørende bulgursalat er også fuld af lækre sager: Granatæbler, oliven, mynte og salatost. Vi serverer hele balladen med den hummus, som du kan købe færdig eller lave selv. Gem halvdelen af frikadellerne og hummus til i morgen, hvor det bliver ekstra nemt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 250 grambulgur
  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 100 gramsorte oliven
  • 2 tskstødt koriander
  • 2 tskstødt kanel
  • 2 tskspidskommen
  • 1 stkæg
  • 0.5 pottepersille
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 dlmælk
  • 4 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  •  smør
  •  olivenolie
  • Bulgursalat
  • 0.5 pottepersille
  • 0.5 pottefrisk eller tørret mynte
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkgranatæble
  • 50 gramsorte oliven
  • 100 gramsalatost i blok
  •  hummus

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken, overhæld den herefter med koldt vand og lad den dryppe af.

2. Hak løg, hvidløg, oliven, koriander, kanel, spidskommen, æg og skyllet persille til dellerne fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket kylling, mælk, hvedemel og salt.

3. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig og et æg, hvis den mangler lidt stivelse. Stege en lille prøvedelle for at smage til.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

5. Hak persille og mynte til salaten fint i en minihakker eller foodprocessor. Skyl og skær agurken i tern. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål, og pil kernerne ud. Har du købt rensede granatæblekerner, giver det vist sig selv! Bland det hele sammen med bulgur, sorte oliven og top med salatost.

6. Server dellerne sammen med den lækre bulgursalat og hummus.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre