Barbecuelår med råkost og kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Barbecuelår med råkost og kartofler - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.7, Meget populær

Kyllingelår er mega lækre og nemme at lave - fordi de passer sig selv i ovnen, mens du kan lave resten af retten. Her har vi serveret kyllingelårene med råkost, grillede kartofler og dip. Retten er beregnet til to dage. Resten af kyllingelårene bliver brugt til lækre kyllingesandwich dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl eller skrub kartoflerne og skær kartoflerne over på midten og læg dem med den flade side opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie og drys valgfri krydderi.

3. Giv lår og kartofler 30-35 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er smukt lysebrune og kyllingelårene er gennemstegte hele vejen igennem. Kødet skal være lyst eller mørkt, men ikke lyserødt. Er kyllingelårene færdige før kartoflerne, tager du dem ud og skruer ovnen op på 225 grader og giver kartoflerne lidt mere.

4. Rist imens kernerne på en tør pande og lad dem køle af. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern. Bland revet gulerod, æbler, kerner og rosiner sammen med lidt citronsaft.

5. Server kyllingelårene med råkost, kartoflerne og lidt dressing eller dyppelse efter eget valg. Velbekomme!

Tip

Vi har beregnet to kyllingelår til de voksne og et enkelt til ungerne. Husk at gemme resten af kyllingelårene til i morgen, hvor de skal bruges som fyld i de lækreste kyllingesandwich.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.