Barbecuelår med råkost og kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsmå kartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spsksukker- eller brun farin
  • 2 spskeddike- f.eks. balsamico
  • 2 spskakaciehonning
  • 10 stkkyllingelår
  • 50 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 100 gramrosiner
  • 1/2 stkcitron
  •  dilddip eller anden dip
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Barbecuelår med råkost og kartofler - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Kyllingelår er mega lækre og nemme at lave - fordi de passer selv i ovnen, mens du kan lave resten af retten. Her har vi serveret kyllingelårene med råkost, grillede kartofler og dilddip fra gårsdagens aftensmad. Retten er beregnet til to dage. Resten af kyllingelårene bliver brugt til lækre kyllingesandwich dagen derpå. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramsmå kartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 1 fedhvidløg
  • 2 dlketchup
  • 2 spsksukker- eller brun farin
  • 2 spskeddike- f.eks. balsamico
  • 2 spskakaciehonning
  • 10 stkkyllingelår
  • 50 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 100 gramrosiner
  • 1/2 stkcitron
  •  dilddip eller anden dip
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne, så de er helt rene, hvis de ikke er det i forvejen. Er de meget beskidte, kan du skrælle dem. Skær kartoflerne over på midten og læg dem med den flade side opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med lidt olivenolie og drys med halvdelen af allroundkrydderiet.

3. Lav barbecuemarinaden ved at presse hvidløget og røre det sammen med ketchup, brun farin, eddike, halvdelen af honningen og resten af allroundkrydderiet. Læg kyllingelårene på endnu en bageplade beklædt med bagepapir og smør dem med barbecuemarinaden.

4. Giv lår og kartofler 30-35 minutter i ovnen, eller til kartoflerne er smukt lysebrune og kyllingelårene er gennemstegte hele vejen igennem. Kødet skal være lyst eller mørkt, men ikke lyserødt. Er kyllingelårene færdige før kartoflerne, tager du dem ud og skruer ovnen op på 225 grader og giver kartoflerne lidt mere.

5. Rist imens græskarkernerne på en tør pande og lad dem køle af. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Skyl æblerne, fjerne kernehusene og skær æblekødet i tern. Bland revet gulerod, æbler, græskarkerner og rosiner sammen med lidt citronsaft og resten af akaciehonningen.

6. Server kyllingelårene med med råkost, kartoflerne og lidt dilddip fra gårsdagens aftensmad, hvis du har noget tilovers. Ellers bruger du bare en anden dip. Velbekomme :o)

Tip

Vi har beregnet to kyllingelår til de voksne og et enkelt til ungerne. Husk at gemme resten af kyllingelårene til i morgen, hvor de skal bruges som fyld i de lækreste kyllingesandwich :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre