Biksemad med pære og syltede agurker - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Biksemad er og bliver en klassiker og perfekt når resterne i køleskabet skal trylles om til lækker aftensmad. Her har vi lavet en udgave med mørbrad og kartofler fra gårsdagens mørbrad. Vi serverer biksemaden med pærer og syltede agurker. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løgene fint og skær kartoflerne i tern. Steg løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs, så de ikke smuldrer.

2. Skær kødet i mundrette stykker og tilsæt dem på panden, når kartoflerne har taget lidt farve. Tilsæt engelsk sauce og steg videre i et par minutter. Krydr med salt og peber og evt. lidt mere engelsk sauce.

3. Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm, og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte på begge sider eller smilende.

4. Skyl pærerne og skær dem i både.

5. Server biksemaden med spejlæg, pærer, syltede agurker og ketchup. God fornøjelse!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de kogte kartofler i mindre stykker. De kan også slå æggene ud til spejlæg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre