Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
60+ min
Ventetid
0 min
Blommekompot er super hurtig at lave og en mega god måde at få brugt de sidste blommer i frugtskålen, som måske er blevet lidt bløde og rynkede. Brug kompotten som tilbehør til alverdens retter. F.eks. en klassisk grydestegt kylling a la mormor. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 6 stkblommer
- 1 spskvand
- 1 tskstødt kanel
- 2 tskvaniljesukker
- 2 spskakaciehonning
Fremgangsmåde
1
Vask blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i både og hæld dem i en gryde sammen med vand, kanel, vaniljesukker og honning. Bring ingredienserne i kog og læg låg på. Lad kompotten simre i ca. 20 minutter, eller til kompotten er kogt ud. Smag evt. til med lidt mere honning og kanel.2
Server kompotten til det, du allerbedst kan lide, eller opbevar den i tætsluttende patentglas i køleskabet. Skold glassene med kogende vand, inden du fylder dem med kompotten.3
Velbekomme :o)