Bøf med bearnaisesmør og grøn pasta

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 125 gramsmør
  • 1 brevbearnaisepulver
  • 6 stkbøffer
  • 350 gramgulerødder*
  • 1 stksquash
  • 130 grampesto
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir- helst Svanemærket
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bearnaisesmør er STÆRKT vanedannende og sådan cirka lige så svært at lave som at få ungerne til at spise slik om fredagen. Her serveret på toppen af en hurtig bøf med lækker grøntsagsspaghetti som tilbehør. Opskriften er beregnet til to dage. Resterne bruges i vores lækre nuddelsalat på dag to. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand.

2. Skær smørret i tern og læg det i en skål, der kan gå i mikroovnen. Giv smørret ca. 10 sekunder på fuld drøn. Smørret skal ikke smelte, men blot være så blødt, at du kan røre det sammen med en ske. Tilsæt nu halvdelen af bearnaisepulveret og rør godt.

3. Smag til og tilsæt evt. mere bearnaisepulver. Læg det bløde smør i en aflang pølse på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse - ligesom en shawarma! Læg smørret i fryseren, mens du laver resten.

4. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie. Lad bøfferne trække utildækket på en tallerken, mens du laver grøntsagsspaghettien. Gem et par bøffer til aftensmaden i morgen.

5. Skræl gulerødderne og vask squashen. Kør begge dele gennem et "spaghettijern" til grøntsager, der kan købes billigt i de fleste isenkræmmerbutikker. Hvis ikke du har et "spaghettijern", skærer du bare squash og gulerødder i meget tynde skiver på langs. Læg skiverne oven på hinanden og skær dem nu i tynde strimler, ligesom spaghetti.

6. Bland dem godt sammen med pestoen. Tag bearnaisesmørret ud af fryseren, skær det i skiver og læg dem på toppen af bøfferne. Server bøfferne med grøntsagsspaghetti og nye kartofler. Velbekomme!

Tip

Der er beregnet en bøf pr. person. Men steg dem alle sammen og gem de overskydende bøffer til nuddelsalaten på dag to.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre