Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
50 min
0 min
Boller i karry er en familiefavorit og et sikkert hit hos ungerne. Her har vi lavet klassikeren i en anderledes udgave med kokosmælk, gulerødder og rosiner, æbler og kokosmel som topping. Du kan bruge svinekød, hakket kalv og flæsk eller hakket kylling. Retten er beregnet til to dage. Prøv også vores klassisk opskrift på boller i karry. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Boller
- 2 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 2 stkløg
- 200 gramgulerødder
- 800 gramhakket kalv og flæsk
- 2 tsksalt
- 2 stkæg
- 4 spskhvedemel
- 0.5 spsktørret timian
- 2 dlkokosmælk
- 250 gramris
- peber
- Karrysauce
- 50 gramsmør
- 6 spskhvedemel
- kogevand
- 2 dlkokosmælk
- karry
- 2 stkæbler
- rosiner
- kokosmel
Fremgangsmåde
Boller
1
Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne i en stor gryde. Hak løgene fint, skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern.2
Rør kød, salt, æg, mel, løg, gulerødder, timian, kokosmælk og lidt friskkværnet peber sammen i en skål. Når vandet koger, former du små boller af farsen med en ske og håndfladen. Læg bollerne forsigtigt i vandet og lad det simre, indtil bollerne flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum urenheder af undervejs med en ske. Kog evt. en lille prøvebolle, så du er sikker på, at smagen er, som du vil have den.3
Tag bollerne op - brug f.eks. en hulske - og læg dem i en skål. Vær forsigtig, så de ikke går i stykker. Hæld kogevandet over i en anden skål og sæt risene til at koge efter anvisningen på pakken.Karrysauce
4
Smelt nu smørret i gryden, du har brugt til at koge bollerne i, og tilsæt herefter melet og pisk det bedste, du har lært. Tilsæt lidt kogevand og pisk igen. Forsæt indtil der ikke er mere kogevand tilbage, eller du synes, at saucen er så tyk eller tynd, som den skal være. Husk, at alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Tilsæt kokosmælk og rør godt. Rør lidt karry ud i en kop med vand og tilsæt det lidt efter lidt, mens du smager til løbende, så karryen bliver så stærk - eller mild - som du ønsker.5
Smag saucen til med salt og peber - og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes. Læg bollerne tilbage i gryden og varm op igen. Skyl æblerne og skær dem i fine tern og brug dem som topping sammen med rosiner og kokosmel og server hele molevitten med dampende varme ris. Velbekomme!