Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
90 min
Braiserede svinekæber er noget af det møreste og lækreste kød, du kan forestille dig. Vi lader det simre med masser af rodfrugter. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller pulled pork sandwich i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 300 gramfrisk rødbede
- 300 gramgulerødder
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 800 gramsvinekæber
- 2 spskpaprika
- 1 spsktørret timian
- 4 stklaurbærblad
- 1 litervand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 100 gramfriskost med urter
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Skræl kartofler, rødbeder og gulerødder og skær dem ud i mindre stykker.2
Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint. Steg løg, hvidløg og svinekæber i lidt olivenolie i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, timian, laurbærblade og lad kødet blive brunet godt af.3
Tilsæt kartofler, rødbeder, gulerødder, vand og smuldret bouillon. Stil gryden i ovnen med låg på og lad retten simre i ca. halvanden time. Du kan også hælde det hele i en stegeso med låg eller et fad og dække det med alufolie.4
Tag gryden ud af ovnen (pas på, den er varm!), tilsæt flødeost og smag til med salt og peber.5
Server gryderetten i dybe tallerkner. Husk at gemme halvdelen til aftensmad i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartofler i stykker og rodfrugter i mindre stykker.
Ekstra smag: Hvis du vil peppe smagen lidt op, så tilsæt lidt ekstra krydderier. F.eks. karry, oregano eller timian.