Burgere med chutney og sellerifritter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkknoldselleri
  •  paprika
  •  salat efter eget valg
  • 2 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkavocado
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramhakket oksekød
  •  ost i skiver
  • 4 stkburgerboller
  •  mayonnaise
  •  ketchup
  •  tomatchutney
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Burgere med chutney og sellerifritter

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Vi elsker burgere! Her har vi samlet dem med masser af grønt og toppet med lækker tomatchutney. Du kan købe den færdig, lave den selv ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten, eller bare bruge ketchup. Brugerne har vi serveret med sellerifritter, men er du mere til den klassiske udgave, så lover vi ikke at sladre, hvis du hiver en pose af de frosne fra supermarkedet med hjem. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkknoldselleri
  •  paprika
  •  salat efter eget valg
  • 2 stktomater
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkavocado
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramhakket oksekød
  •  ost i skiver
  • 4 stkburgerboller
  •  mayonnaise
  •  ketchup
  •  tomatchutney
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skær den nederste knoldede (hø hø) del af knoldselleriet fra. Skræl resten af selleriet og skyl det. Skær først selleriet i 1 cm. skiver og derefter i stave til fritter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med en slat olivenolie, paprika og lidt salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er blevet flot gyldne. De smager rigtig godt, men vær opmærksom på, at de ikke bliver sprøde på samme måde som klassiske fritter.

2. Imens fritterne hygger sig, ordner du grøntsagerne. Skyl salaten og riv den i stykker. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, vask agurken og skær dem i stave. Flæk avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skær det i skiver og dryp det evt. med lidt citronsaft. Så bliver avocadoen ikke brun. Læg alle grøntsagerne på fade eller i skåle.

3. Læg baconskiverne på en kold pande uden fedtstof og tænd for varmen. Steg baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Gem fedtet til at stege bøfferne i.

4. Imens baconen steger, former du bøffer af kødet. Tryk dem lidt fladere med håndfladen, end du egentlig synes, de skal være. De trækker sig nemlig sammen, når du steger dem. Krydr med salt og peber og steg dem i baconfedtet. Læg en osteskive på bøfferne, når de er stegt på den ene side, til dem, der vil have det. Så når osten at smelte lidt. Mums!

5. Lun burgerbollerne når fritterne er færdige. Stil alt på bordet og lad hele familien samle deres egen yndlingsburger. Velbekomme!

Tip

Vil du lave en sundere burger, kan du erstatte baconen med parma- eller serranoskinke og mayoen med en hurtig dressing rørt sammen af lidt skyr, sød sennep og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre