Calzone med skinke og gnavergrønt

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Calzone-pizzaer er MEGA lækre! Her har vi lavet en helt klassisk udgave med tomatsauce, skinke og mozzarellaost. Vi serverer dem med gnavergrønt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på minimum 250 grader - gerne 275 grader - over/undervarme med en bageplade på nederste rille. Hvis du har en pizzasten, skal du stille den på bagepladen i den kolde ovn, inden du tænder.

2. Drys durummel ud på et rent bord og rul pizzadejen ud til fire pizzabunde med en kagerulle, så de er ca. 15-20 cm i diameter.

3. Vigtigt: Hvis du ikke har en pizzaspade til at flytte pizzaerne til ovnen med, så flyt pizzadejen til et stykke bagepapir med fingrene, inden du fylder den.

4. Bland pizzasauce sammen med skinkestrimler (gem lidt sauce til serveringen) og fordel skinkeblandingen på den ene halvdel af bundene - hold den yderste centimeter fri. Fordel flager af mozzarellaost på toppen. Fugt kanten med en finger dyppet i lidt vand og fold den anden halvdel af dejen henover fyldet. Tryk samlingen godt sammen, så du har fine ufo-lignende calzoner.

5. Flyt de indbagte pizzaer til ovnen med en pizzaspade, eller før et spækbræt ind under bagepapiret med calzonerne, og læg dem på bagepladen. Bag calzonerne i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen. Server dem med gulerødder og agurk skåret i stave som gnavergrønt og lun lidt tomatsauce som topping.

6. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande tomatsauce og skinke. De kan også fordele fyldet på pizzadejen, og så kan de også skære gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre