Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Mild chili con carne, som vi serverer med ris og avocado og creme fraiche som topping. Hertil gnavegrønt og tortillachips. Bemærk at opskriften er til to dage så gem resten varme mad eller fyld i lækre stegte tortillas i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 450 gramfrossen chili con carne blanding
- 800 gramhakket oksekød
- 2 spskspidskommen
- 1 spskstødt koriander
- 0.25 spskstødt kanel
- 140 gramtomatpuré
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 dlvand
- 2 dåsekidneybønner
- 1 terningoksebouillon
- 1 stkavocado
- 0.5 stkagurk
- 250 gramcherrytomater
- 1.5 dlcreme fraiche 9 %
- 100 gramtortillachips
- peber
- salt
- olivenolie
- tørret chili
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Steg den frosne chili con carne blanding i en gryde med lidt olie. Tilsæt herefter kødet og svits, til det har taget farve.3
Tilsæt spidskommen, stødt koriander og kanel og steg videre i et par minutter.4
Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterningen. Skru ned for varmen og lad den lækre chili con carne simre i 10 minutter - gerne mere, hvis du har tid. Smag til med salt, peber og evt. lidt flere krydderier, hvis den mangler smag.5
Flæk avocadoen, fjern stenen og skær den i tern. Skyl agurken og skær den i stave. Skyl cherrytomaterne. Hæld grøntsagerne i små skåle og server som gnavergrønt og topping.6
Server chili con carnen i dybe tallerkener med ris og top med avocado, creme fraiche og evt. lidt chili. Hertil tomater, agurkestave og tortillachips som tilbehør. Husk, at gemme halvdelen af chili con carnen til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære avocadoen i tern og agurken i stave.
Ekstra smag: Top med frisk eller tørret chili.