Cremet fiskelasagne med hytteost og pesto - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 50 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 4 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 250 gramfrossen spinat
  • 500 grammørksejfilet
  • 130 gramgrøn pesto
  • 400 gramfuldkornslasagneplader
  • 100 gramtapas ost
  • 3 stkæbler
  • 200 gramsnackgulerødder
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Cremet fiskelasagne med hytteost og pesto - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En virkelig lækker fiskelasagne lagt sammen med mørksej, spinat, pesto og en hjemmelavet mornaysauce med hytteost. Vi serverer lasagnen med æbler og snackgulerødder som tilbehør. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til nem aftensmad i morgen. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 4 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 250 gramfrossen spinat
  • 500 grammørksejfilet
  • 130 gramgrøn pesto
  • 400 gramfuldkornslasagneplader
  • 100 gramtapas ost
  • 3 stkæbler
  • 200 gramsnackgulerødder
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Når det er bruset af tilsættes hvedemelet. Pisk godt i et par minutter så det ikke brænder på. Det er vigtigt, at mel og smør lige får godt med varme i et par minutter, men ikke tager farve. Det fjerner melsmagen.

2. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt mens du pisker kraftigt, så der ikke kommer klumper i saucen. Når al mælken er brugt, tilsætter du hytteost og smager til med salt, peber og lidt revet eller stødt muskatnød efter smag. Tag saucen af varmen og brug den senere, når lasagnen skal samles.

3. Hak hvidløget fint og steg det i lidt olivenolie i en stor dyb pande eller en gryde. Tilsæt hakkede tomater, smuldret bouillonterning og frossen spinat. Rør godt og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Skær fisken i små tern og krydr med salt og peber. Fordel nu tomatsauce, den hjemmelavet mornaysauce, pesto og fisk i tre til fire lag med lasagneplader imellem.

5. Riv tapasosten på den grove side af et rivejern og fordel den på toppen af lasagnen. Bag lasagnen i ovnen i 30-35 minutter til den er smukt gylden på toppen, fisken er gennemstegt og lasagnepladerne møre.

6. Skyl æblerne og skær dem i både og server den lækre lasagne med snackgulerødder og æbler. Husk at gemme halvdelen af lasagnen til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive osten på rivejernet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.