De bedste vegetardeller på rugbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 8 skiverrugbrød
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  oliventapenade
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

De bedste vegetardeller på rugbrød

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

De her vegetardeller er altså virkelig gode! Og selvom de lyder frygteligt sunde (det er de også!) så behøver du ikke at frygte, at ungerne opdager det - bare lad være med at fortælle dem, hvad der er i.. Dellerne bliver serveret med rugbrød og, hvis du har lyst, oliventapenade. Vil du lave tapenaden, skal du blot klikke på kokkehuen i ingredienslisten - så får du opskriften :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 4 spskhvedemel
  • 8 skiverrugbrød
  • 1/2 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  oliventapenade
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skyl linserne grundigt i en køkkensi. Skræl gulerødder og kartofler og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Kog linser, gulerødder og kartofler i 12-14 minutter i en gryde med vand tilsat bouillonterningen.

2. Hæld så meget af vandet fra som muligt - brug evt. fingrene til at presse det sidste ud - og bred de kogte grøntsager ud på en bageplade med bagepapir, så de køler af. Stil dem evt. udenfor et øjeblik, så går det hurtigere.

3. Rør nu de kogte grøntsager sammen med salt, æg, mel, løg, hvidløg og lidt peber. Farsen røres på samme måde som en klassisk frikadellefars. Konsistensens skal også være den samme. Er konsistensen for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.

4. Form frikadeller af farsen med en spiseske. Steg dellerne i en blanding af smør og olie på bedste mormormaner. Steg evt. en lille prøvedelle og smag til igen.

5. Rist rugbrødet. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

6. Server dellerne på rugbrød - evt. smurt med oliventapenade, friskost eller andet - med gnavergrønt som tilbehør.

7. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har lidt rød karrypasta i køleskabet, så tilsæt en teskefuld eller to - alt efter, hvor stærke du ønsker dellerne. Det smager rigtig godt! Gem i øvrigt et par deller til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre