Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
10 min
Det lyder måske mystisk med rugbrødspizzaer. Men tro os, de er VIRKELIG gode og fantastiske som nem og lækker erstatning for klassiske rugbrødsmadder. Vi har brugt klassisk topping bestående af pepperoni, peberfrugt og ost. Tomatsaucen er beregnet til to dage - så gem resten til nem pasta i morgen.
Portioner
Ingredienser
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 fedhvidløg
- 2 tsktørret oregano
- 8 skiverrugbrød
- 1 stkrød peberfrugt
- 2 kuglemozzarella
- 100 grampepperoni
- 2 stkmajskolber
- 200 gramgulerødder
- 0.5 stkagurk
- salt
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft og stil en gryde med vand til at koge på komfuret.2
Kom hakkede tomater, hvidløg, oregano og lidt salt i en blender eller minihakker og giv det hele en hurtig snurretur, til saucen er glat. Smag til.3
Smør rugbrødet med 1-2 spsk. tomatsauce på hver. Husk at gemme resten af tomatsaucen til i morgen.4
Skyl og skær peberfrugten i tynde strimler. Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel pepperoni, peberfrugt og mozzarella på rugbrødsskiver - pepperoni nederst og mozzarella øverst. Drys evt. med lidt tørret oregano på toppen.5
Bag rugbrødspizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet og gylden. Du kan også bage dem på grillen under låg ved indirekte varme.6
Fjern bladene fra majskolberne og skær enderne af. Del hver majskolbe i fire stykker og kog dem i saltet vand i ca. 10 min.7
Skyl imens agurken og skræl gulerødderne. Skær agurk, gulerødder og evt. resterne fra peberfrugten i stave til gnavergrønt.8
Så er der aftensmad. Kan det være meget nemmere?9
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt, agurk og gulerødder. De kan også rive mozzarella og lægge fyld på pizzaerne.