Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Det er slet ikke særlig svært at lave sine egne sprøde fiskefileter. Her har vi serveret cafeteriaklassikeren på rugbrød og med en lækker spidskålssalat som tilbehør - til mor, far og yngre grøntsagsfans. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramrasp
- 100 gramrugmel
- 2 stkæg
- 6 stkrødspættefileter
- 0.5 stkspidskål
- 2 stkæbler
- 75 gramsalatost i tern
- 10 stkradiser
- 0.5 stkcitron
- 6 skiverrugbrød
- smør
- olivenolie
- akaciehonning
- remoulade
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hæld rasp og rugmel op på hver sin middagstallerken. Kværn lidt salt og peber ud over rugmelet og bland det sammen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.2
Vend først rødspættefileterne i rugmel, derefter æg og til sidst rasp. Steg dem i en god klat smør eller olie på en slip let-pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof. Tag dem af panden og dæk dem til med lidt alufolie.3
Skyl spidskålet og fjern de yderste blade samt stokken. Skær kålet i helt fine strimler og vend sammen med skyllede æbler i tern, salatost og skyllede radiser i skiver.4
Rør en hurtig dressing sammen af lidt olivenolie, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber og hæld over salaten.5grønt drys til børn under 3 år.
Servér fiskefileterne på rugbrød med en klat remo og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog6
Velbekomme!