Fiskefrikadeller med bådkartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 gramkartofler
  • 400 gramfiskefars
  • 100 gramagurkesalat
  • 2 dlskyr*
  • 0.5 dlmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 2 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 200 gramedamamebønner
  • 100 gramfeta i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  • 1 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fiskedeller er en familiefavorit - og bådkartofler er en fredagsklassiker! Vi har serveret hele herligheden med tartarsauce som dyppelse og en lækker salat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Rens kartoflerne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med valgfri krydderi - f.eks. paprika, oregano og salt og peber, eller hvad du nu har på lager - og en god slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller af farsen med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

4. Lav en hurtig tartarsauce ved at blande hakket agurkesalat sammen med skyr, mayonnaise og sød sennep. Smag til med salt og peber.

5. Tilbered edamamebønnerne efter anvisningen på posen. Skyl og skær tomater og agurk i mindre tern. Bland grøntsagerne sammen med feta og top med en valgfri dressing.

6. Server fiskedellerne med de bagte kartofler, tatarsauce, citron i både og salat. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at røre tartarsauce og skære tomater og agurker.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre