Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
En sand klassiker, som hele familien elsker. Her endda med gulerødder, der er så godt camoufleret, at ingen grøntsagsforskrækkede unger opdager det.. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 75 gramgulerødder
- 1 stkløg
- 1/2 pottepurløg
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 2 tsksalt
- 1 stkæg
- 2.5 dlmælk
- 2 spskhvedemel
- olivenolietil stegning
- smørtil stegning
- peber
Fremgangsmåde
1
Riv guleroden på den fine side af et rivejern og hak løg og purløg fint. Rør kødet sammen med salt i en skål.2
Rør gulerod, løg, purløg og æg i farsen.3
Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.4
Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.5
Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.6
Velbekomme :o)Tip
Prøv f.eks. frikadellerne sammen med kogte små kartofler og Mambenos stuvet spidskål med edamamebønner. Du kan erstatte svinekødet med kylling. Så får du en mere fedtfattig frikadelle.