Frikadeller med gulerødder - og det hele

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 2 stkgulerødder*
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket svinekød
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  •  olivenolie
  •  smør
  •  syltet rødkål
  •  agurkesalat
  •  salt
  •  peber
  • Sovs
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spskmaizena
  •  sovsekulør
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Nogle gange må det godt bare være helt klassisk - uden skyr, quinoa og speltflager! Der bliver en stor portion deller ud af opskriften, så du både har til madpakkerne dagen efter og til fryseren. Så er de lige til at tø op, når du har travlt. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen. Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

2. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Når frikadellerne er færdige, skal du bruge panden til sovsen. Skyl den endelig ikke af!

4. Lun rødkålen i en gryde - og så til sovsen!

5. Hæld mælk og kartoffelvand på frikadellepanden sammen med bouillonterningen og lad det koge op under omrøring. Rør maizenaen ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du synes, den skal have. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. lidt citronsaft.

6. Server frikadellerne med sovs, kartofler, lun rødkål og knasende sprød agurkesalat.

7. Mums og velbekomme :o)

Tip

Gem et par deller til madpakkerne - de er altid et hit. Har du tid tilovers, så lav dem lidt mindre end dem, I spiser til aftensmaden.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre