Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækre klassiske frikadeller som vi bager i ovnen og serverer med kogte kartofler, brun sauce, rødkål og agurk i stave. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til varmemad eller lækre frikadelleburgere i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 1000 gramhakket kalv og flæsk
- 0.5 spsksalt
- 2 stkæg
- 2.5 dlmælk
- 30 gramhvedemel
- 1200 gramkartofler
- 500 gramsyltet rødkål
- 0.5 stkagurk
- 3 dlpiskefløde
- 1 terningoksebouillon
- 0.5 stkcitron
- bagepapir
- sovsekulør
- peber
Fremgangsmåde
1 Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
2 Skræl løgene og riv dem fint på et rivejern eller giv dem en snurretur i en minihakker. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter løg og æg i farsen.
3 Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.
4 Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen. Og du kan selvfølgelig også vælge at stege dellerne i olie og smør på en pande.
5 Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker hvis de er store. Kog dem møre i saltet vand.
6 Lun rødkålen i en gryde. Skyl agurken og skær den i stave. Og så til sovsen!
7 Hæld fløde og smuldret bouillonterning i en kasserolle og lad det koge op under omrøring. Tilsæt kulør til sovsen har den farve, du synes, den skal have. Smag til med salt og peber, lidt citronsaft og stegesky fra dellerne i ovnen.
8 Server frikadellerne med sovs, kartofler, lun rødkål og agurker. Gem halvdelen af frikadellerne, lidt sauce og 1/4 af kartoflerne. Velbekomme!
Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i sovsen og smage den til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



