Frikadeller med kartofler, sovs og grønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller, kartofler, kål og ærter
  • 2 stkgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 0.5 spsksalt
  • 2 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramhvedemel
  • 1200 gramkartofler
  •  syltet rødkål
  • 250 gramfrosne ærter
  •  bagepapir
  • Sovs
  • 2 dlpiskefløde
  • 1 terningoksebouillon
  •  sovsekulør
  • 0.5 stkcitron
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler, sovs og grønt - til to dage

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

Lækre ovnfrikadeller med revne gulerødder som vi serverer med kartofler, brun sovs, syltet rødkål og kogte ærter. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen af kartoflerne og frikadellerne til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller, kartofler, kål og ærter
  • 2 stkgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 0.5 spsksalt
  • 2 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 25 gramhvedemel
  • 1200 gramkartofler
  •  syltet rødkål
  • 250 gramfrosne ærter
  •  bagepapir
  • Sovs
  • 2 dlpiskefløde
  • 1 terningoksebouillon
  •  sovsekulør
  • 0.5 stkcitron
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl og riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

3. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Form frikadeller af farsen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20-25 minutter. Hvis du vil undgå fars på fingrene, kan du stoppe farsen i en frysepose, klippe hul i hjørnet og trykke små deller ud på pladen.

5. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, hvis de er store. Kog dem i saltet vand til de er møre.

6. Lun rødkålen i en gryde. Kog ærterne i 5 minutter. Og så til sovsen!

7. Hæld fløde og smuldret bouillonterning i en kasserolle og lad det koge op under omrøring. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du synes, den skal have. Smag til med salt og peber, lidt citronsaft og stegesky fra dellerne i ovnen.

8. Server frikadellerne med sovs, kartofler, lun rødkål og kogte ærter. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i sovsen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre